Три пожарни продължават гасенето на огъня в пламналото тази сутрин старо ОУ „Христо Ботев“ в село Извор, община Бургас. Според кмета на населеното място Владо Стоянов, в сградата има много дървен материал, който е причина да има все още тлеещи огнища. „Все още нямаме обяснение какво е предизвикало пожара. Една от версиите е, че може вътре да са се настанили нелегални мигранти. В населеното място до сега сме засичали не повече от 2-ма - 3-ма души, но край селото минават стотици. Лично аз съм хващал 50 чужденци на групи“, каза кметът на село Извор, Владо Стоянов пред БургасИнфо.

Все още от сградата се виждат огромни пушеци. Три пожарни са на място, като едната от тях е със стълба и отвежда към покрива на старото учебно заведение.

ОУ „Христо Ботев“ е функционирало до 2003 година. Сградата му е масивна и се намира в центъра на селото. Прозорците и вратите обаче са изкъртени и вътре може да влезе всеки. Местни хора обаче са категорични, че в 5 часа сутринта, когато е пламнл пожара, няма как вътре да е имало деца, роми или бездомни. „В нашето село няма бездомни хора“, казаха местни жители.