Българка в Атланта се възстановява от тежка операция, след като е била простреляна в корема при въоръжена кражба на колата й. Катя Петрушева отишла да вземе нещо от автомобила си на паркинга пред офис сградата, където работила, в южните части на Атланта. Часът бил около 2 следобед на 27 ноември, а паркингът бил голям и други хора били в колите си. Тогава се появил млад мъж, който опрял пистолет в челото й и й казал да му даде ключовете на нейната Тойота Венза

"Гледам един пистолет, реших, че е играчка, и му викам - стреляй. Той не стреля и аз помислих, че се шегува", разказва ексклузивно Катя, цитирана от сайта БГ Войс.. Тогава той започнал да я дърпа, но тя се държала за колата. Мъжът обаче ударил Катя с пистолета в ребрата. "Тогава той ме простреля, но не усетих болка в първия момент", разказва Катя. Той я издърпал, след което отпрашил с колата.

Свидетели разказват, че намерили българката да лежи на земята с прострелна рана в корема. "Чак тогава излязоха хора да ми помогнат, охраната на сградата също изтича навън", казва Катя. Тогава усетила, че й спира въздухът. "Краката ми се подвиха и паднах. Но бях в съзнание през цялото време, дойде линейката."

Лекарите в болницата в Атланта казват, че е късметлийка. Катя се отървала с едно счупено ребро, а куршумът е засегнал съвсем леко черния дроб и е разкъсал червата на жената. След 4-часова операция тя се възстановява.

Полицаите казват, че това, което е направила Катя, е точно обратното на техните съвети. Когато някой се опитва да ви ограби, особено с оръжие, най-добрата стратегия е да изпълните исканията им и да се отдалечите колкото се може по-бързо. Вместо това Катя решила да се бори. "В този момент така съм решила да реагирам. Сега съжалявам, преминах през много болка, но тогава така реших", казва Катя.

Заподозреният за кражбата е заловен още на следващия ден. Това е 17-годишният чернокож Доржан Ахмад Санфорд.

Полицай вижда колата на изхода на Riverdale Rd и I-85 в Колидж парк. Изглежда, че автомобилът е бил в някакъв инцидент и по него има поражения. До тойотата полицаят вижда младежът да слага нещо в раница. Когато се приближава до него и го пита какво е станало, момчето казва, че не знае, отива да говори с братовчед си и ще се върне. Полицаят обаче му казва, че никъде няма да ходи, но заподозреният се опитва да избяга и посяга към колана си. Полицаят го поваля на земята и в раницата му открива пакетчета, чието съдържание мирише на марихуана, куршуми 22 калибър, нож и две отвертки.

Това не е първата трагедия в семейството. През септември 2011 година синът на Катя - Цветомир, беше открит с рани в канавка в предградие на Атланта.

Трагедията започва, след като в съботната нощ след малко скарване Цветомир си тръгва от дома на приятелката си Габриела. Минути по-късно го намират да лежи на Уилямс роуд, близо до нейния дом в предградието Норкрос. „Определено е бил блъснат от кола - има следи от гуми по цялото тяло", разказва тогава Габриела.

"Цветомир има фрактура на таза, счупени ребра и челюст, както и масивни наранявания на главата", обясни приятелят му Ройс Пукет. Лекарите е трябвало да отстранят парче от черепа, за да намалят налягането на кръвта в мозъка му.

Цветомир е четирикратен шампион по борба на щата Джорджия и национален първенец по жиу-жицу. Младежът няма загуба в бойния спорт, горд е баща му. Кумир на Цветомир е световният и олимпийски шампион Валентин Йорданов, а любимият му филм е "Никога не се предавай".

„Пак ще стана шампион." Това са първите думи, които 17-годишният тогава Цветомир казал от болничното си легло след операцията. Той претърпява няколко операции, лекарите му слагат специална шина на главата. Въпреки тренировките и упоритостта Цецо никога не се връща на ринга професионално - рискът е твърде голям.

Версията за удар и бягство отпада скоро след инцидента. „Нараняванията по него изглеждат като на човек, паднал или скочил от кола. Възможно е дори да е бил влачен от автомобил, казва кап. Едуин Ритър. Но ние отхвърлихме версията, че е бил блъснат от кола и шофьорът е избягал." Властите твърдят, че Цецо сам е скочил от движеща се кола. „Аз 100% си спомням, че бях пред Габи и тръгнах пеша. Дори един приятел ми предложи да ме закара, но аз отказах. Е, след това се събудих в болницата", разказва Цецо и категорично отхвърля възможността да се е качвал в какъвто и да било автомобил, от който да е скачал.