Светослав Стойков, който нападна брутално жена в берлинското метро, е работел като охранител в публичен дом. Това разкриват български емигранти, обитаващи квартал „Нойкьолн” в немската столица.Те твърдят, че Стойков работел в нелегален бардак, намиращ се в близост до ул. „Курфюрстенщрасе”, където проституират десетки българки от ромски произход, пише „Уикенд”.

Според нашите емигранти полицията в Германия спестява цялата картина около дейността на Светослав в Берлин. Ромът, който е родом от Добрич и е женен за ромка от варненския квартал „Максуда”, от около година се изявявал като сводник в нелегалния бардак и заедно с други цигани охранявал проститутки.

Любопитен детайл е, че пострадалото момиче е подало жалба в полицията цели две седмици след нападението.

„Потърпевшата е румънка. Тя е обяснила в полицията, че е била стресирана от нападението и от страх не е подала жалба първоначално. Според думите й тя не предполагала, че ръката й е счупена, но когато това било установено в болницата, пуснала жалба. Нищо чудно същото това момиче да е проститутка и шутът, нанесен от Светослав, да е част от войната, която водят помежду си нашите и румънски бандити в Берлин. Ясно е, че двамата са се познавали предварително”, коментират родните емигранти, запознати с дейността на Светослав.

Друг допълва, че районът около метростанция „Херманщрасе” е под контрола на циганската мафия от България. Много ромки отдават телата си в бордеи, където заплащат между 70 и 100 евро наем на ден.

Често те ловели клиенти директно от улицата, а ролята на сутеньора била да пази проститутките да не бъдат откраднати от друга криминална структура.