Двама автоджамбази – 55-годишния Р.С. и 50-годишния Д.М. са заловени в Поморие след продължително наблюдение и в момент на извършване на кражба на лек автомобил "БМВ", собственост на 67-годишен мъж, от територията на ОДМВР - Бургас при провеждане на специализирана полицейска операция на криминалисти от ОДМВР - Варна, със съдействието на техните колеги от Бургас. Двамата са добре познати на органите на реда и многократно осъждани.

Кражбата е осуетена, а двамата мъже успяват да избягат. След кратко преследване, Р.С. и Д.М. са заловени в Поморие. В тях са намерени специализирани технически средства за отключване и стартиране на автомобили, използвани за извършване на престъпна дейност, които са били укрити в тайник в Л.А. "Фолксваген".

При извършения оглед на местопрестъплението, е установен Л.А. "БМВ", който е бил разбит от същите. Автомобилът е собственост на 29-годишна жена.

По време на обиск и претърсване на два адреса във Варна, използвани от Р.С. и Д.М., са намерени и иззети допълнителни технически средства, ключове и заготовки за ключове за автомобили.

По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура - Бургас. На двамата мъже са повдигнати обвинения, задържани са за срок до 72 часа с прокурорско разпореждане.