В Софийския градски съд започна заседанието за мярката на Кристиян Гочев, който уби по изключителен жесток начин майка си и дядо си. Експертизата е показала, че по време на престъплението той е съзнавал постъпките си и може да носи наказателна отговорност. След като бе задържан от полицията, 27-годишният Кристиян беше пратен за лечение в психиатрично отделение в Ловеч за 30 дни. Гочев влезе в съдебната зала по анцунг и по джапанки. Скоро обвиняемият има рожден ден - на 10 септември.

Адвокатът на Гочев Рада Милова не прие изводът на експертите за състоянието на клиента си. Тя посочи, че не може да разбере как се е променило мнението за 3 седмици, след като първоначано е било заявено, че действията му са под въздействие на психическо разтройство, пише Новини.бг.

Бруталното убийство стана в края на юли в ж.к. "Хаджи Димитър". В пристъп на ярост Кристиян посича майка си и дядо си. Освен прободни рани им нанася и множество удари с различни предмети, а после ги разфасова.

Софийският градски съд (СГС) наложи постоянна мярка "задържане на стража" на Кристиян Гочев.

По време на заседанието стана ясно, че Кристиян се е опитвал да реже майка си с бръснарско ножче, и се е опитвал да опече окото на дядо си в пепелник.

Адвокатът на обвиняемия заяви, че действията му категорично не са на човек, който има здрав разум. Тя разкри, че Кристиян е затворил телата на убитите в другата стая и е пуснал на макс духалката, искал е да види как се разтопяват.

СГС насрочи делото на за 8 септември. Дотогава Кристиян ще бъде в килия на ГМ "Димитров", а по думите на адвоката му той ще е в килия с 4-5 души.