Районна прокуратура – Бургас повдигна обвинение на Горан Горанов за побой на надзирател в затвора, с което иска той да бъде оставен в ареста. Припомняме, е в противен случай на 1 септември той ще излезе на свобода от психиатричната затворническа клиника в Ловеч, където се намира в момента. В края на миналата седмица прокуратурата поиска той да бъде оставен с мярка за неотклонение "задържане под стража" по дело, което е насрочено за октомври, но съдът не намери основания за налагането й.

Сега срещу Горан е повдигнато обвинение, за това, че на 13.03.2016г., около 15.00 ч. в сградата на Затвора в гр. Бургас, е ударил в лицето длъжностно лице – надзирател в затвора по време на службата му. В следствие на удара надзирателя е с лека телесна повреда и оток на лявото око.

Към момента Горанов се намира в затвора в гр. Ловеч, където търпи наказание „лишаване от свобода“. То трябва да изтече на 01.09.2016г., от която дата Горанов ще бъде освободен.

Утре 30.08.2016г. Районна прокуратура – Бургас ще внесе в Районния съд в града искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Горанов. Ако то бъде уважено, обвиняемият ще остане в ареста и след 01.09.2016г.