Клип, качен в интернет, показва как мотористи грубо нарушават правилата на пътя. На кадрите, изпратени от зрител до Нова телевизия, се вижда как мотористи развиват скорост 200-250 км/ч.

Мотористът от кадрите кара на задна гума и застрашава както собствения си живот, така и този на останалите участници в движението по подбалканския път. Беше подаден сигнал до органите на реда.

„Този моторист успява да наруши всичко, което е описано в Закона за движение по пътищата - като се започне от скоростта, през начина на каране на една гума и се стигне до разминаването в насрещна лента на движение. С тази висока скорост това може да доведе до шок и у другите участници в движението", коментира Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

Според него трябва да се помисли за въвеждането на задължителен психотест за хората, които ще се обучават за мотористи.

„Чакаме от няколко години да се създаде изцяло нов закон, но това означава, че трябва да се променят и правните норми. На този човек, ако му се вземе моторът за летния период, ще бъде доста сурово наказание. Но това не е гаранция, че утре няма да вземе друг мотор и да направи още по-озлобен същото нещо", смята Иванов.
„Лошото в случая е, че той не застрашава само собствения си живот, а и този на останалите на пътя, което е най-голямото му нарушение", каза от своя страна Георги Петров от Българската федерация по драг рейсинг.