Илина Т., на 22 г., и Георги Д., на 48 г. от Пловдив и са обвинени за склоняване на жени към проституция с користна цел и за предоставяне на помещения на различни лица за полови сношения. До момента е установено, че двамата обвиняеми за периода от септември 2015 г. до май 2016 г. склонявали три жени, на възраст между 21 и 33 г., към проституция, като им създали профили в интернет със снимки и предоставяли помещения за тази дейност на няколко адреса в Пловдив.

Данните от разследването сочат, че жените давали на сводницата Илина Т. половината от заработените суми за сексуалните услуги, както и пари за ползването на помещенията. При повикване те трябвало да посещават и други адреси, като до тях били превозвани с таксиметров автомобил, шофиран от Георги Д.

Тарифите за сексуалните услуги варирали от 60 лева за половин час до 100 лева за един час. Жените се представяли с псевдоними – Виктория, Никол и др.
Двамата обвиняеми са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа. Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив по досъдебното производство продължават активните процесуално-следствени действия.