„Как съм извършил убийството? Гол? По бански? Убийство на нудист?!” - Това попита в пловдивския апелативен съд полицаят Венцеслав Караджов, обвинен в екзекуцията на двамата си родители. Информацията съобщава „24 часа”.

Божура и Цветан Караджови бяха застреляни на 15 май в дома им. Синът им твърди, че никъде по дрехите и по обувките няма барутни частици. Пловдивският апелативен съд не уважи жалбата му и го остави в ареста. "Касае се за сериозен случай и на този етап не може да бъде разколебано обоснованото предположение, че автор на деянието е Караджов", каза съдия Иван Ранчев.

"Събирането на косвени доказателства очертава профила на извършителя на двойното убийство. След една много добра стрелба с пистолет, първо е застреляна жената, а след това убиецът е влязъл вътре и е пронизал мъжа й. Осем изстрела, осем патрона в жертвите" посочи прокурор Росен Димов. Той добави, че има един човек, който е искал тези хора да починат и това е обвиняемият. Причината е типично българска - жаждата за един имот.

Караджов за пореден път заяви, че не е застрелял родителите си и че срещу него се води тенденциозно разследване, в основата на което стоял зам.-шефът на МВР в Пловдив Георги Георгиев, с когото имали вражда.