62-годишният Богдан Динев, по-известен като Боньо Фаса, който бе убит от 18-годишно момиче, е пословичен с зверствата, които извършвал над жени. Това разкри пред Нова тв адвокатът на обвинената за смъртта на рецидивиста Мария Гиздева. В момента момичето е н шок и тежко психическо състояние. Постоянно е под наблюдение, близките й са до нея. "Не е извършила престъпление. Тя разказа, че е била подмамена от възрастния мъж, известен и като Боньо Фаса. Той я поканил в къщата му под предлог, че ще й покаже снимки на дъщеря си. Извършила убийството при неизбежна отбрана, ще успеем да го докажем, и тя ще бъде оневинена", заяви Димитров пред Нова тв.

Той допълни, че е разочарован от хейтърските мнения в социалните мрежи.

"Надявам се никой не мисли, че Мария има хоби да избива рецидивисти", каза адвокатът.

Той разкри ужасяващи подробности за Боньо Фаса, които му били разказани от други пострадали. Мъж, който живее в чужбина, му разказал случка от 90-те години на миналия век.

"С мен се свърза жената, която е скочила от четвъртия етаж, докато Боньо се е опитвал да я изнасили. Днес се свърза с мен човек от Англия, който разказа потресаваща история. Преди доста години Боньо е опитал да изнасили момиче пред Младежкия дом в Става Загора, тя го е ухапала, след което той е озверял, привел я в безсъзнание и извадил с клещи зъбите й. Пословични са зверствата на този човек", разказа Димитров.

Мария Гиздева излезе от следствения арест в Стара Загора срещу 500 лева парична гаранция вчера.

"Детето ми не е престъпник. Стана жертва на престъпността в града". Това заяви пред журналисти обляна в сълзи майката на Мария. Тя не можа да обясни какво е правило момичето в дома на Динев.