От Южния плаж в Слънчев бряг остро реагираха срещу информацията, че на територията на плажната ивица е станало изнасилване. Публикуваме позицията им до медиите.

„Изнесената информация категорично не отговаря на истината. На територията на Южен плаж не е имало такъв инцидент, нито на посочената дата - 29.07. 2016 / сряда/, нито в друг ден.

Подчертаваме, че в зоната на "Какао Бийч" и цялата концесионна територия на Южен плаж не е имало нападение над момиче, нито изнасилване.

Твърденията на ежедневника са изцяло неверни. Не допускаме, че сериозна и уважавана медия като вестник "Телеграф" може да си позволи да публикува несъществуващи факти. Не допускаме, че в случая става въпрос за умишлена клевета или манипулация. Вероятно се касае за груба грешка, допусната от страна на авторите на статията или те са били подведени от своя информатор. Далеч сме от мисълта, че полицията е "съобщила или "потвърдила" нещо, което не се е случвало.

Нямаме информация за соченото изнасилване, но ако действително има подобно престъпление, то се е случило на съвсем различно място в курорта или извън него.

Южният плаж в Слънчев бряг е под непрекъснато наблюдение и контрол. По ивицата патрулират денонощно охранители, които следят за безопасността на туристите и цялото им внимание е ангажирано към предотвратяване на всякакъв вид инциденти. Охранителите отговарят и за реда около Какао Бийч и останалите заведения, които попадат в концесионната територия. Освен това Южният плаж е обезпечен и с видеонаблюдение.