Най-малко 6-ма души са загинали и 10 са ранени при стрелба, която неизвестни откриха в Олимпийския търговски център в Мюнхен. Няколко стрелци са влезли в „Макдоналдс към 18 часа – заведението по това време е било препълнено”, съобщава в. 24часа. Тийнейджър е успял да снима с телефона си как един от стрелците бяга и пред него тичат хора, много от тях са деца.

Олимпийският търговски център бе отцепен незабавно от спецчасти. Все още обаче не е ясно какво става. Първоначално бе съобщено, че полицията изхожда за нападение в амок. Германия има травматична история с масови убийства в училища, причинени от нападатели, изпаднали в амок и затова полицията реагира на така наречената „амок аларма”.

Свидетели обаче съобщиха, че става дума за много атакуващи, не само за един, така че е по-вероятно да е планирана терористична атака. Малко по-късно бе съобщено за друга стрелба в предградие на Мюнхен, но този сигнал бе опроверган.

Един от стрелците е бил видян да бяга в метрото. Метрото е евакуирано и спряно. Полицията призова гражданите да не напускат домовете си, но по това време много още се прибират от работа, а други са в парковете и бирени градини заради хубавото време.

Близо до Олимпийския търговски център се провежда един от големите традиционни рокконцерти Толууд. Фестивалът се провежда на открито и е пълно с публика, тъй като една от групите там е „Дийп Пърпъл”.

Не е ясно къде се намират стрелците.