17-годишно момиче от Смядово, открадна бус, за да се види приятели, после се напуши с марихуана, блъсна задигнатото возило и бе арестувана от полицията. Екшънът започнал в четвъртък, съобщава „Труд”. Девойката много искала да се срещне с две момчета на 15 и 16 г. Те обаче били в Шумен, а тя в Смядово. През нощта срещу четвъртък решила да потърси отключена кола и намерила товарен бус, който дори бил с контактен ключ на таблото. Стигнала с него до Шумен и се видяла с приятелите си. На сутринта при маневра назад на ул."София" блъснала паркирана кола.

Гражданин станал свидетел на удара и веднага подал сигнал до полицията, въпреки че шофьорката изчезнала. По запомнения регистрационен номер я открили на ул."Цар Освободител". При направен тест станало ясно, че неправоспособната шофьорка е напушена, отчетено е наличие на канабис. Отказала да даде кръвна проба и се озовала в ареста.

При претърсване в дома й в Смядово е открита везна, а полицаи се натъкнали и на множество нови батерии и осветителни тела. Станало ясно, че те са откраднати от строителен магазин в Смядово. Момичето признало, че в нощта на 15 юли прескочила ограда, влязла в двора на търговския обект и успяла да го отключи. Отнела към 500 лв. и стоки.

В средата на май лъснаха и други криминални изяви на девойката. Участвала е в обир на жилище, а от зеленчуков магазин през март отмъкнала 240 лв. Преди време окрала и дядо. Имала навик, когато той е на двора да влиза в дома му и да си дърпа по 20 лв. от негов тайник. През 2014 г. имала още две кражби.