Дъщерята на Димитър Желязков - Митьо Очите, 24-годишната Станислава Желязкова и 27-годишният й приятел Велислав Попов са били извикани в понеделник в полицейското управление в Несебър, за да дадат обяснения за дейността на таксиметровите фирми, работещи на територията на общината. Това съобщи Нова телевизия.

Задържани са били в районното полицейско управление за срок до 24 часа. По неофициална информация двамата вече са освободени. От полицията отказват коментар по случая.

Досега се смяташе, че таксиметровата компания, свързана с Димитър Желязков е една и се води на името на майка му – Станка Желязкова. На практика обаче се оказва, че Община Несебър има практиката да издава разрешения за таксиметрова дейност на територията на „Слънчев бряг” и Несебър на максимум три автомобила от една фирма. Така ако един бизнесмен иска повече негови таксита да работят в общината, трябва да регистрира повече от една фирма. По неофициална информация таксиметровите компании, свързани с Митьо Очите са 12 или 13.