С дрон продължава издирването на 3-годишния Мохамед, който се изгуби в понеделник вечерта в гориста местност край русенското село Смирненски.

В започналата още във вторник спасителна акция участват полиция, пожарна, Гражданска защита, горски служители, близки на детето, над 100 доброволци.

Използвани са термокамери, част от гората край селото е била облетяна с дрон, пише "24 часа". До този момент от малкия Мохамед обаче няма и следа.

Детето е било заедно със семейството си и още около 60 роми от Търговище, които всяка година идват в гората да берат липа. Те са разпънали палатките си от десет дена край село Смирненски. Изчезването на детето било установено в понеделник късно вечерта, когато родителите му се върнали от брането на липов цвят.

Първоначално ромите обаче не уведомили полицията за изчезването на момченцето, защото мислели, че сами ще го намерят. По-късно се обадили на спешния тел. 112, след което били вдигнати на крак всички служби.

Върви претърсване с жива сила на гората, която е близо 15 000 декара. Паралелно със спасителната акция тече и полицейско разследване. Работи се по всички възможни версии.

Не се изключва и вероятността детето вече да е починало при нещастен инцидент, тъй като в района има твърде много паднали или отсечени дървета, след което да е било заровено в земята и по тази причина да няма резултат от изследването на района с термокамери.