47-годишна българка беше арестувана в Гърция по обвинението за извършени поне 6 кражби в района на Атика. Разследва се участието й и в други по-крупни обири, съобщиха от полицията, съобщава изданието "Български новини". Българката извършвала престъпленията от 2011 години. Контактувала с възрастните или децата им по телефон, като предлагала да работи като помощничка. Жертвите си намирала през обяви. Избирала предимно възрастни хора, които са имали трудности с мобилността и изправени пред сериозни здравословни проблеми, като всеки път се представяла с различна самоличност.

След като набелязвала жертвите и влизала на работа, при първа удобна възможност сипвала коктейл от сънотворни на възрастните хора и събирала всички пари и ценности по къщата, включително и тези по самата жертва, като гривни, пръстени, ланци.

Нашенката използвала различни самоличности и телефонни номера, за да не бъде открита и се задържала на работа най-много 1-2 дни. Във всичките случаи, жертвите изпадали в безсъзнание в продължение на няколко часа и след това хоспитализирани в болница в продължение на дълъг период от време.

Срещу нея има и висяща присъда от шест години лишаване от свобода, също за грабеж.