„Колко хора, които излизаха публично чрез медиите, свързвани и с криминалната, и със стопанската, и с организираната престъпност, днес плуват доволно във върховете на обществото и основателно претендират да бъдат включвани в политиката и обществения живот, след като нищо не им се е случило. Властите не си вършат работата, политиците са виновни” – Това обяви в ефира на Bulgaria ON AIR бившият директор на ЦСБОП Тихомир Стойчев.

„Престрелката в Слънчев бряг не е махленска свада. Митьо Очите е фигура от криминалния контингент, която е известна от години. Не личат мерките, които местните структури на МВР предприемат спрямо такива лица”, каза той и допълни: „Тези хора, толкова известни и така оставени на спокойствие дълго време, са твърде ниски нива в йерархията на организираната престъпност. Същевременно в заведения, на публични места, дори по време на партийни кампании, ги виждаме заедно с хората от елита и видимо личи, че те са интересни за тях, успяват да им донесат наготово гласове”.
”Виждам съвсем нови тенденции на рекета. Съвсем целенасочено се изучават фирми, в които са възникнали конфликти - към тях се насочват умели адвокати, търси се да се вкара разкол между довчерашни добри партньори и съдружници, за да могат да се изземат части от тези фирми”, каза още бившият директор на НСБОП.

”Имаме криминален пазар на стоки и услуги. Непосредствено стоящите там, които ги виждаме, са свързани с хора, които стоят зад тях, а тези хора са високо в политиката и властта” посочи Стойчев.