„Митьо Очите има публично няколко легални бизнеса. Сега опитваме да установим дали се занимава и с нещо незаконно” - Това каза пред Нова тв вътрешният министър Румяна Бъчварова по повод екшъна, който се разигра миналата сряда в морския курорт.

"Атаката срещу мен и премиера, че има чадър над престъпността в Слънчев бряг, е безумие. Тези хора, които го твърдят имат усещане за безнаказаност. Само преди дни са заловени 16 души, които са извършвали престъпна дейност", каза още Бъчварова.

Вътрешният министър обяви, че до леглото на Митьо Очите в болницата има полицай, защото близките му се притесняват да не го убие някой. "Ние правим каквото трябва", заяви още Румяна Бъчварова.

"Драстичен е наистина случаят с престрелката в Слънчев бряг. Това е голям проблем. Но вижте какво става и по света и в Европа. Има хора, които си мислят, че са над закона и могат да правят всичко. Часове след случая много от заподозрените бяха задържани", допълни тя.

"Защо хората, които твърдят, че войната е за наркотици не сезират прокуратурата или не сигнализират до полицията. Не може само да се коментира. Непрекъснато се правят проверки за наркотици, не само в Слънчев бряг. В момента се използва всеки един конкретен случай за политическа атака", допълни вътрешният министър.

Тя допълни, че ще посъветва премиера да заведе дело за клевета срещу Атанас Атанасов. "Как да коментирам човек, който твърди, че в нощта на екшъна аз и Борисов сме били близо до Бургас заедно с Валентин Златев. Нека да се разбере когато един човек говори, какво всъщност стои зад думите му. Моето уважение към Атанасов приключи", категорична бе Бъчварова.