31-годишният Тодор Славов, обвинен в убийството на Александър Алексиев - гарда на Димитър Желязков-Очите, беше доведен с бронежилетка в Съдебната зала в Бургас, за да започне гледането на мярката му за неотклонение.

Окръжна прокуратура Бургас повдигна обвинение срещу Тодор за убийството на Александър Алексиев по време на престрелката в ресторант „4YОU” в Слънчев бряг. Той е обвинен в това, че на 08 юни 2016г. Около 20.30 ч. умишлено е умъртвил Александър Алексиев с огнестрелно оръжие по начин и със средства, опасен за живота на мнозина. Според прокуратурата това е престъпление по чл.116 ал.І т.6 предл.1 вр. с чл.115 от НК. За това тежко умишлено престъпление, законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 15 г. до 20г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Адвокатът на Тодор Славов – Димо Гочев, заяви вчера пред БургасИНФО, че Тодор е действал при неизбежна отбрана. Първите му думи пред защитата му били, че съжалявал за убитото момче, но можело и той да бъде на негово място.

Тодор Славов е от Стара Загора. Завършил е Механотехникума в града, преди година е бил гард в хотел „Верея“. Според съседите му на ул. „Христо Ботев“ бил вежлив млад мъж. Баща му бил електротехник в затвора, но е починал отдавна. Майка му пък е работничка в птицекомбината и сутринта в четвъртък отишла на работа, без да подозира какво се е случило със сина й. Тодор има по-голям брат, който е в Испания. Семейството нямало финансови възможности, дори нямали автомобил. Впечатление на съседите направило, че преди две седмици Тодор се прибрал в Стара Загора в лъскав джип.

Очаквайте подробности!