„Основна версия за стрелбата в Слънчев бряг е спор за паркоместа пред заведението на Божидар Георгиев в Слънчев бряг. Те са в непосредствена близост до дискотека „Айсберг“, която посещават много хора и след края на работното време ползват таксита. За тези паркоместа пред заведението на Георгиев е имало сериозен интерес от много таксиметрови шофьори“, каза директорът на ГД „Национална полиция“ комисар Христо Терзийски пред Нова тв. Той заяви, че информацията, с която разполага ОДМВР -Бургас е, че тксиметровата компания, за която се говори, че е на Димитър желязков-Очите се управлява от лице, живеещо на съпружески начала с неговата дъщеря. „Колегите знаят за приходите, коите се генерират. Слънчев бряг генерира много приходи. Затова и предприехме засилено полицейско присъствие на територията на целия комплекс“, добави той.

Според Терзийски събирането на групата на Очите, отишла пред “4YOU” става непосредствено пред самото заведение, а вътре влязли 5 лшца. „След това са били взети мерки за укриване на доказателства от самото местопроизшествие. Намерени са пистолети, гилзи, много лични вещи на участници в групата - като мобилни телеони и документи. Но от едната страна са изскубнати устройства, които може би са записали инцидента“, добави той.

По думите му РПУ Несебър не са имали предварителна информация за очаквана среща в заведението между двете групи. Иззети записи от камери показвали, че хората на Очите са пътували към заведението на групи от по 2-3 души и са се събрали заедно едва там. Част от камерите в самото заведение, където е била стрелбата, обаче са изтръгнати. Комисар Терзийски отрече твърдения, че полицията в Бургас покровителства престъпни групи.

Той допълни, че се знае за бизнес на Митьо Очите с таксиметрова компания, която управлява дъщеря му и за една обществена пералня.

Полицията все още издирва двама души след престрелката в „Слънчев бряг" в сряда.

Първоначално МВР търсеше 8 души и разпространи техни снимки. Само за два часа обаче бяха арестувани шестима от тях.

Двама от тях да се явили в Областната дирекция на МВР в Бургас с адвокатите си, а другите са открити от полицията след издирване.

Депутати пък поискаха вътрешният министър Румяна Бъчварова да отиде на спешно изслушване в парламента по повод престрелката в Слънчев бряг.