10 са задържаните за стрелбата в Слънчев бряг, при която беше убит гарда на Митьо Очите – Александър Алексиев, а самият той беше тежко ранен. Намерено е и оръжието, с което е извършено убийството. Това стана ясно от пресконеференция на административния ръководител на Апелативна прокуратура в Бургас Любомир Петров, на ръководителя на Окръжна прокуратура-Бургас Калина Чапкънова и на директора на ОДМВР-Бургас Калоян Калоянов.

Още днес ще бъде повдигнато обвинение. Иззети са записите от камерите в района на ресторант „4YOU”, в което избухна кървавия скандал. Според директора на ОДМВР Калоян Калоянов се потъврждава версията, лансирана от главния секретар на МВР комисар Георги Костов, че поводът за конфликта е скандал за паркомясто. Установено, че по-рано през деня вчера е бил нанесен побой на приближен на Очите. Припомняме, че според комисар Костов скандалът е бил заради паркомясто между собственика на ресторанта Божидар и гаджето на дъщерята на Очите – Станислава.

„Версията не е само една, нито една версия не е на сто процента потвърдена. Версиите са няколко. Не е изключена и евентуална икономическа версия за преразпределение на пазара на наркотици“, каза прокурор Чапкънова.

Според старши комисар Калоянов са адържани три лица, които са били в болницата. „За част от тях имаме основание да смятаме, че са участници в инцидента. Освен тях са задържани още няколко лица, с които се работи, но нямат съпричастност към инцидента. В момента извършваме издирвателни мероприятия.“, добави той.

Единственият, който по време на стрелбата е бил с бронежилетка, е бил Димитър Желязков. Един от изстрелите е попаднал в нея.