Състоянието на Димитър Желязков-Очите, който беше ранен при стрелба в Слънчев бряг, остава тежко. През нощта той е бил опериран от смесен екип хирурзи. Три са входните рани от куршуми, засегнати са белият дроб, малкият таз, пикочният мехур. Следващите часове ще бъдат критични за състоянието му.

В болницата е и неговият приближен Николай Маринов, който е по-леко ранен и няма опасност за живота му.

От полицията все още са твърде лаконични в изявленията по повод стрелбата пред заведение „4 TOU” снощи.

„Имаме данни, че групата на Димитър Желязков имала неуредени финансови взаимоотношения със собственика на заведението“, каза директорът на ГД „Национална полиция“ Христо Терзийски пред Нова телевизия.

Снощи собственици на търговски обекти, намиращи се край заведението, където са свистели куршумите, разказаха пред БургасИНФО, че стрелбата е била открита вътре в заведението от обкръжението на единия от собствениците Божо, чийто черен автомобил „Порше“ със софийска регистрация беше паркиран отпред. Жители на Несебър определят собствениците на бистрото като близки до бившата групировка СИК. Божо има и други заведения, не само на територията на Слънчев бряг.

Група от 40 приближени на Очите отишли в бистрото, за да уреждат финансови взаимоотноошения. В курорта масово се говори, че причаната е т.нар. такса „спокойствие“, която трябвало да бъде платена на Желязков. Вместо да получат парите обаче, неговите хора били посрещнати от куршуми като отпор.

„Всичко стана за секунди. Започнаха гърмежи, всички се разбягаха, а ние залегнахме под стилажите. Беше кошмарно“, разказаха търговци от обекти, намиращи се на улицата в сърцето на Слънчев бряг. Следи от куршуми имаше и на тротоара срещу бистрото, намиращо се срещу дискотека "Айсберг".