49-годишната Анелия Александрова от Варна е обвинена за убийството на 63-годишния си бивш съпруг Василис Кокинис, чийто труп бе открит във фризер в атинското предградие „Калитеа”. Полицейското разследване за разкриването на извършителите на престъплението приключи. Освен на Анелия, обвинения са повдигнати и на друга 26-годишна българка, която е задържана, 29-годишен румънски гражданин и 32-годишен българин, който се намира в затвора Нигрита за извършване на множество престъпления.

За двете българки има издадени заповеди за арест, съобщава „Български новини”. Предполага се, че 26-годишната българка е свръзката между съпругата и румънския гражданин в уговаряне и поръчка на извършеното убийство.

Жестокото престъпление бе разкрито през 2015 г., когато труп на мъж бе намерен във фризер в апартамент на улица „Евангелистриас” 37 в атинското предградие „Калитеа” от съдебен изпълнител. Той влязъл в апартамента с помощта на ключар, за да предаде заповед за напускане на българска гражданка, която живеела в него.

Гръцкия гражданин, пенсиониран моряк бил поставен във фризера с вързани ръце и крака, а устата му била запушена с тиксо. По стените на фризера имало капки кръв. Според съдебния лекар Султана Мариану, жертвата е била за повече от една година във фризера в ембрионална поза, с вързани ръце и крака. За да бъдат изяснени обстоятелствата около смъртта, тялото трябваше да бъде размразено.

В процеса на разследване стана ясно, че убийството има пряка връзка с парична сума в размер на 230 000 евро, които изчезнали. Парите били внесени в банкова сметка на непълнолетния син на двойката от бащата на жертвата и дядо на детето, който междувременно починал. Двамата родители били сътитуляри на сметката. От полицията смятат, че жената е взела парите и заминала с детето за България.

По същото време братът на жертвата информирал полицията за изчезването на 63-годишния мъж. Според източници двойката се разделила около три месеца преди изчезването на мъжа. След раздялата той се преместил в друг свой апартамент на улица „Аристотелус” в „Калитеа”.