Крадец, с 15 присъди в досието, се вмъкна в къща, но за негов лош късмет тя се оказа под охрана и го намериха скрит в шкаф. 42-годишният Георги А. атакувал жилище на ул. "Константин Величков" в Шумен. Къщата се ремонтирала и стопаните не били вътре, но охранителната система била включена, пише „Труд”. Апашът се вмъкнал през малко прозорче на приземния етаж, отарашил избите и стигнал до стаите. Точно тогава обаче, на мястото пристигнал охранителен екип, който потърсил съдействие и от полицията. Открили неканения гост в шкаф. В дрехите му били напъхани два ръчни часовника и радио. Той обяснил, че тръгнал да краде от глад.
Бил излязъл от затвора през месец март. Излежал 2-годишна присъда за кражба от магазин, от който отмъкнал цигари и храна за 370 лв. Живеел в Силистра, но майка му се преместила в Шуменско.

Решил да заживее при нея, но тя го напъдила и така пак се върнал към занаята. Всички кражби правел, за да преживява. След полицейския арест вече му е наложена 72-часова мярка за неотклонение, съобщиха от полицията в Шумен.