26-годишният литовец с руско гражданство Сергей побесня тази сутрин в ж.к. „Възраждане”, хвърляйки през терсата саксии, ножове и всякаква покъщнина, каквато мерне пред очите си.

”Ще Ви изтрепя всички!”, крещял обезумелият чужденец, който живее в кооперация в пресечка на улица „Калоян”.

Това не е първият екшън, разигран от младежа, като според съседи той изпадал в подобни състояния, поради психическа нестабилност и злоупотреба с о пиати. Само преди няколко дни бил изчезнал от вкъщи, като оставил заключени в жилището си две кучета и коте. Животните скимтели и хазяинът на имота бил принуден да ги изнесе. Това, което заварил в апартамента било потресаващо, затова имал намерение учтиво да помоли проблемния наемател да напусне. Очевидно разбрал, че не е желан повече на адреса, у чужденеца избила агресия. Той слязъл на приземния етаж, където се помещава кафене и измъкнал сервитьорката на тротоара.

„Бил я е зверски, удрял я в земята с крясъци: „Ще те убия””, разказаха очевдици пред репортер на BurgasINFO.

Момичето е в шок от побоя. Минувачите едва успели да реагират, когато Сергей се качил в апартамента и започнал да хвърля предметите през терасата. Мятал всичко - огромни саксии падали върху автомобилите, а някои и на сантиметри от преминаващи хора. Един от ножовете, които хвърлил, паднал буквално на косъм от краката на жена.

Присъствали на екшъна съседи, отцепили с жива верига района, за да не допуснат фатални последици. Обадили се на телефон 112, а отзовалите се служители на реда задържал бесния Сергей. Докато екип на BurgasINFO беше на адреса, криминалисти правиха оглед на апартамента. Хората в кооперацията са в ужас и се надяват Сергей повече да не им е съсед.