Рецидивистът Владимир Рошманов, който разби челюстта на помориец в центъра на Бургас, е осъждан общо 11 пъти. Той е задържан под стража по внесено искане на Районна прокуратура-Бургас.

Съдът взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Владимир Р. на 37 години – за престъпление по чл. 131а, вр. чл.129 ал.1 б.“а“ и „б“ от НК. Владимир Р. е привлечен в качеството на обвиняем и задържан по досъдебно производство за това, че на 12 май 2016г. в Бургас, до Бургаска опера, в условията на „опасен рецидив“, чрез нанасяне на удари с ръце и крака в областта на главата, причинил на А.К. на 26 г. средна телесна повреда, изразила се в счупване на долна челюст и счупване на 12-ти зъб, което довело да трайно затруднение на дъвченето и говорено - престъпление по чл. 131а, вр. чл.129 ал.1 б.“а“ и „б“ от НК“, съобщиха от прокуратурата днес.

След извършване на престъплението, Владимир Рошманов беше установен от органите на ОДМВР-Бургас и задържан за 72 часа с постановление на прокурор от Районна Прокуратура Бургас, както БургасИнфо съобщи (ВИЖ ТУК).

Досегашните присъди на Владимир са за различни престъпления - грабежи, кражби, вещно укривателство и хулиганство. Последното му наложено наказание от 2г. и 8 месеца /две години и осем месеца/ лишаване от свобода е изтърпяно на 30.01.2013г.

За настоящото извършено деяние по чл.131а от НК, на Владимир Р. може да бъде наложено наказание от 5/пет/ до 12/дванадесет/ години лишаване от свобода.

РС Бургас прие доводите на държавното обвинение, че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши друго престъпление.

Разследването по делото продължава .