Джип „Гранд Чероки”, собственост на 59-годишен майстор на надгробни паметници Яни Григоров, горя в ж.к. „Изгрев”. Сигнал за пожара е подаден малко преди полунощ тази вечер в Пето Районно управление – Бургас. Автомобилът е бил паркиран в района на блок 5 в комплекса.


Пожарът е потушен от трима огнеборци и един противопожарен автомобил. При извършения оглед е намерена и иззета пластмасова бутилка от минерална вода с мирис на петрол. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Пето Районно управление – Бургас.

Местни жители казаха за BurgasInfo, че собственикът на колата редовно я спирал на това място. Снощи тя била паркирана точно пред магазина за хрaнителни стоки, намиращ се зад входа, в който мъжът живее. Семейството му демонстрирало добър стандарт на живот, а самият Янчо бил със позиции в погребалния бранш. Според съседи той бил един от най-добрите майстори на надгробни паметници в Бургас. Занимавал се от години с тази дейност и развивал успешно бизнеса си.