Окръжна прокуратура-Бургас предаде на съд 20-годишният софиянец Валентин Стоянов, който е подсъдим за това, че на 14 август 2015г., в „Слънчев бряг“, без надлежно разрешително, държал високорискови наркотични вещества, с цел разпространение. У него са намерени 11 полиетиленови плика тип „клипс”, с общо количество от 2,875 грама коноп,12 бр. полиетиленови топчета, с общо съдържание от 3,254грама коноп, 3 плика тип с метамфетамин, 3 плика с кокаин, плик, съдържащ метилендиоксиметамфетамин /MDMA/ - престъпление по чл.354а, ал.1, предложение четвърто от НК.

Двама полицаи от РУП-Несебър, били назначени в наряд, като автопатрул и изпълнявали служебните си задължения по опазване на обществения ред на територията на курортния комплекс. До хотел „Кристал”, полицейските служители спрели за проверка Стоянов и още двама души, като констатирали, че всеки от тях носел по един сак с багаж. Полицейските служители направили справка и след като установили, че подсъдимият е с криминална регистрация, решили да извършат полицейски обиск. Служителите забелязали, че в една от външните прегради на сака на подсъдимия се намират множество полиетиленови пликчета и няколко пластмасови контейнера. Полицейските служители указали на Стоянов да ги последва в РУП-Несебър, но като чул това подсъдимият пуснал сака си и побягнал. Последвалият го незабавно полицай забелязал, че при бягството си Стоянов изхвърлил полиетиленов плик. Не след дълго, подсъдимият бил задържан.

Към настоящия момент Стоянов е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по дело, подсъдно на Софийска Градска прокуратура.

Окръжен съд –Бургас е насрочил заседание по делото за 26.05.2016г.