Френските власти започнаха разследване на смъртта на 19-годишно момиче, което се хвърли пред метровлак в Париж и излъчи действията си на живо в интернет. То само заснело самоубийството с мобилния си телефон и показало нагледно през социалните мрежи. Това съобщават френски медии, цитирани от БГНЕС.

Французойката, чието име не е обявено от властите към момента, е изпратила текстово съобщение на свой приятел няколко минути преди смъртта й, за да го уведоми за намеренията си. Направила е и изявление пред интернет потребителите, чрез приложението "Periscope"- услуга за видеоизлъчване в социалната мрежа Twitter , в което обяснява действията си. Самоубийството

В записа момичето е говорило за изнасилване и е назовало нападателя си, твърди източник на АФП в правосъдните органи. Кадрите, в които се вижда същинското самоубийство на жената, бяха свалени от "Periscope". Част от видеозаписа, който предшества действията й обаче все още може да се види в YouTube.

На него жертвата стои на диван, пуши и казва, че клипа "не цели да вдига шум… а да накара хората да реагират, да отворят умовете си и нищо друго".

Полицията е била информирана от потребител, който е наблюдавал инцидента. В разследването ще се търсят причините за самоубийството.

Това е поредният подобен инцидент, свързан с брутални излъчвания чрез услугата. Миналия месец 18-годишна жена беше изправена пред американски съд в щата Охайо, по обвинения, че е излъчила на живо в "Periscope" изнасилването на 17-годишна нейна приятелка от страна на 29-годишен мъж.