Телефонни измамници от България прехвърлиха дейността си вече и на гръцка територия. Обект на атаките са възрастни хора. Измамниците действат по добре изпитаната схема за катастрофа, предизвикана от близък на жертвите, при която има тежко ранени или загинали. Нашенци искат от възрастните гърци суми между 3 000 и 20 000 евро. В няколко от случаите настоявали да им бъде дадено злато.

Наскоро 83-годишна жена бе измамена със сумата от 14 000 евро от ало измамници в гръцкия град Патра, Гърция, съобщават от „Български новини”.

Мошениците са били задържани, но дейността им не спира. Полицията в Патра излезе със специално съобщения към гражданите, в което ги предупреждава за опасността и ги умолява да бъдат изключително внимателни с кого разговарят по телефони да не се доверяват на непознати. При всеки съмнителен разговор да уведомяват полицията.

Преди два месеца 48-годишен българин бе арестуван при опит да измами възрастни хора под предлог, че детето им е катастрофирало в град Ламия. Същият обаче не подозирал, че в семейството няма дете на възраст, на която да може да шофира. Хладнокръвната гъркиня му уредила среща за предаване на парите, където белезниците щракнали върху ръцете на българския измамник. След последвалото разследване става ясно, че българинът е част от банда, която работи на територията на Гърция от месец февруари. За два месеца бандата е измамила 83 възрастни хора и са измъкнали 421 000 евро.