Мъж застреля с карабина петима мотоциклетисти в Подмосковието, предаде ТАСС. Конфликтът, по информация на следствените органи, избухнал рано сутринта в изоставена сграда на пивоварен завод в село Челнохово. В разразилия се скандал участвали група мотоциклетисти и 27-годишен местен жител. Внезапно, мъжът произвел серия изстрели с карабина "Сайга" и убил петима от рокерите на място.

Свидетели на кръвопролитието станали две жени, които били с мотоциклетистите. След като застрелял своите опоненти, мъжът избягал, но по-късно е арестуван. Срещу него е започнало предварително производство за убийство на две и повече лица. На местопрестъплението е изпратена следствено-оперативна група, която да претърси за улики.

Задържаният за убийството на петимата мотоциклетисти Иля Асеев е направил пълни самопризнания. Той разказал, че се вбесил, защото те го изгонили от компанията си.

Свидетели разказват, че бил много пиян. Когато го изгонили, взел от колата си пушка и на практика от упор разстрелял мотоциклетистите, оставяйки живи само две момичета