77-годишна бургазлийка е поредната жертва на телефонни измамници. Жената, която живее на бул. „Мария Луиза“ повярвала на лъжите на мошениците, че полицията има нужда от нейното съдействие за заляване на телефонни измамници. Доверчивата бургазлийка изпълнила инструкциите им и хвърлила през терасата 3900 лева.

За последните 10 дни това е поредният случай, при който наивна пенсионерка мята през терасата спестяванията си.

Телефонните измамници вече се обучиха в разиграването на нова схема с две позвънявания - първото позвъняване е от някой, представящ се за роднина, който иска пари, а после се обажда втори човек. Неговата роля е да обясни, че е полицай и ще хване измамника в момента на предаване на парите. Така беше измамена 82-годишна жена, която хвърли през балкона 9 хиляди лева. 87-годишна бургазлийка пък изхвърли найлонов прозрачен плик сумата от 1 174 лв., който паднал на покрива на магазин, разположен под балкона.

И 52-годишна бургазлийка събра всичките си налични пари и ги хвърли през терасата на жилището си в ж.к. „Лазур“, по-късно жената усетила, че е излъгана и се обадила в полицията.

Пенсионерка пък се раздели с над 11000 лева, след като в един и същи днес два пъти стана жертва на телефонни измамници. Една част от сумата метнала през балкона, а друга – в кофа за смет.