Бащата на 5-годишния Никита Плотников, който бе открит убит в куфар край Пасарел на 20 март м.г., взе трупа на детенцето. Вадим Плотников потърсил безжизненото тяло на сина си близо десет месеца по-късно. Това стана ясно в Софийския апелативен съд, където се гледа мярката на обвинения за смъртта на момченцето Герман Костин, съобщава „24 часа”.

Плотников отишъл в софийската морга с хора от руското посолство и прибрал тялото, за да го погребе. Мъжът платил съвсем малки разноски за престоя на трупа, тъй като получил необходимия документ от прокуратурата дни преди това. От държавното обвинение посочиха, че мъжът е бил призоваван многократно да дойде и да вземе тялото. Плотников бил разпитан по делото за убийството на сина му, но не е дал обяснения защо е дошъл толкова късно, за да прибере тялото.

В четвъртък Софийският апелативен съд отложи гледането на мярката за неотклонение на задържания за престъплението Герман Костин. Той не дойде в съда, а с писмо поиска съдебно медицинска експертиза, която да прецени здравословното му състояние. Костин не желае тя да се изготви от лекари от МВР болница. “За мен не е маловажно, че те са служители на същата институция, която разследва случая”, пише руснакът. Съдът се съобрази с желанието му и назначи нова експертиза, която да бъде изготвена от вещи лица, които не работят в МВР болница. Следващото заседание е на 28 април.

Костин е подозиран и за убийството на майката на Никита Анна Леонтиева. Тя бе открита мъртва край Приморско на 2 март м.г. Тялото ѝ обаче бе разчленено от животни и не можеше да се определи причината за смъртта ѝ.