Българин е арестуван в централния град на Санторини-Тира по обвинение за предумишлено убийството на приятеля си. Той е бил последният човек, който видял жив 23-годишния Такис Вазакопулу от Санторини. Арестът на българина идва двадесет пълни месеца след убийството младежа. Това пише сайтът „Български новини”.

Следите от Таки се губят от 7 август 2014 г. Тогава българският му приятел го взима с моторчето си от главния път за Мегалохори. Три месеца по-късно след безрезултатни издирвателни операции, българинът е извикан за допълващи показания в полицията. Тогава, както разкри преди няколко дни на предаването „Светлина в тунела“, българинът признава, че той е убил приятеля си по време на кавга, признание, което обаче по-късно оттегля.

Предполагаемият извършител – първоначално признава, след което отрича, е отвел полицаите до трудно място, където се изхвърлят боклуците и където само познавач на острова може да стигне до там.

„Тук го оставих и го покрих с дърва и чакъл,“ признал българина. Следователите обаче смятат, че три месеца след престъплението, обемът на боклука там е три пъти по-голям и не може лесно да се идентифицира трупа на Такис.