Бургаският окръжен съд постанови окончателно, че британският ММА боец Джон Кери, който през септември м.г. влуди родната полиция, след като открадна мотокар, рани униформени и като по чудо не уби двама шофьори, е невменяем и няма да бъде подведен под наказателна отговорност. Решението за това бе взето в закрито заседание. Разследването срещу Кери бе прекратено през януари т.г. с постановление на Районната прокуратура в Несебър, а причината – според съдебно-психиатричната експертиза чужденецът бил невменяем в момента на извършването на престъплението.

Адвокат Благой Потеров, който представлява собственика на един от потрошените автомобили обаче обжалва решението на прокуратурата. И съдът в Несебър преценя, че делото неправилно е било прекратено. Държавното обвинение обаче обжалва в Бургаския окръжен съд. Според последното и окончателно решение на магистратите Кери няма да бъде съден, забраната да напуска страната вече е свалена

Съдът приема, че действително прокуратурата не е обхванала всички престъпления, които той е извършил в злополучната нощ, но нямало как да се докаже, че е бил вменяем.

Сега юристи настояват, ако действително се твърди, че Кери е невменяем, държавното обвинение да поиска той да бъде настанен за принудително лечение в психиатрия. Тази възможност е заложена в чл. 427 от НПК.