Ало измамник обира доверчиви възрастни хора с 80 хиляди SIM – карти, регистрирани на името на един човек. За това алармира Златка Падинкова от ГД „Национална полиция”. Мошеникът е заловен от полицията. Наскоро МВР-служителите са задържали и група от близкия до Русе град Ветово. Бандата, която била от популярна ромска фамилия била спипана на язовир, където звъняла на различни хора в различни точки на страната. Комбинаторите въртели измами, докато рибарите хвърляли въдици около тях.

Ало измамниците използвали различни схеми. В една от тях било намесено името на комшия на жертвата. Актуална схема в момента е и да се представят за служители на МВР. Примамват жертвите си, като им обясняват, че са им необходими пари, за да задържат телефонни измамници по време на акция. Най-често карали хората да изхвърлят пари и ценности през прозорците.

Представители на прокуратурата пък обясниха, че обикалят пенсионерски клубове, кръчми и капанчета в страната, за да предупреждават възрастните хора за измамите.