Шампионът по джиу джицу и ММА-боец Тодор Желязков е категоричен, че полицейската акция срещу него е била заради скандал преди 6 години в бившата култова дискотека „Елит“ в Бургас. „Бях провокиран от полицая Вальо. Той тогава беше охрана на дискотеката тогава. Скочи ми на бой“, разказа Тодор Желязков в предаването „Часът на Милен Цветков“.

Според Тодор Желязков тогава чул думите, че Видовден ден ще дойде. „Напуснах Бургас, защото се чуваха слухове, че ще ме пребият. Отидох в София - развих се, исках моето име да се прослави с хубаво, Постигнах го. След пет години се върнах в Бургас и ме атакува полицията“, каза Тодор Желязков. Припомняме, че той беше задържан преди дни с подозрение за участие в грабеж, извършено в ж.к. „Меден рудник“. Екшънът по ареста му се разиграл в спортна зала „Младост“, която се намира в бургаския ж.к. „Славейков“.

„Моята приятелка и годеница ме остави до „Младост“, аз слязох по стълбите и отидох към залата по кикбокс. В този момент в гръб ми се извика: „Стой, не мърдай!“. Тейзър, електрошок се нарича, ме свали. Естествено ме удря ток и аз падам на земята. Чух два изстрела със стоп патрон, попаднаха явно в раницата, а те могат да причинят увреждания. Взеха да ме ритат, вързаха ме с белезници. Задърпаха ме в ъгъла, за да не ме гледат хората. Взеха да ме бият пак,“, твърди Желязков.

Той заяви, че срещу него няма повдигнати обвинения, имал призовка за разпит като свидетел за побой в в махалата. „Тогава беше Тодорводен, бях именник, празнувах. Как ще съм престъпник, като не съм осъждан никога. Аз съм жертвата, а ме изкараха хищник“, твърди Желязков.

Припомняме, че по същия случай с грабежа в ж.к. „Меден рудник“ са задържани общо петима мъже. Двама от тях са айтозлиите Николай Колев-Кокала и Константин Димитров. Близките на Колев заявиха пред „Бургас инфо“, че той е попаднал в полезрението на полицията само, защото някога колата му е била забелязвана в района. Те твърдят, че Колев не познава Желязков, както и че няма нищо общо с грабежа.