Агент под прикритие разкри 66-годишна жена от пловдивското село Брани поле, направила мокра поръчка за убийството на шестима свои близки. За това информира „Dnes bg.”. Заподозряната е Иванка Р. Преди месец службите получили информация, че жената иска смъртта на брат си и наследниците му. В черния списък били и две деца - на 8 и 16 години. В основата на престъплението стоял спор за имот.
Иванка преговаряла с няколко наемни убийци и със сериозен криминален контингент. Сред желаещите да изпълнят мократа поръчка имало и чуждестранни граждани. Жената дала капаро за няколкодневно наблюдение, а после обещала 450 хиляди долара и прехвърляне на имоти на килърите.

Според пъкления план, брат й трябвало да бъде убит, като се предозира дозата му инсулин, за да изглежда като нещастен случай. Другите трябвало да бъдат убити на Гергьовден, където се събират на едно място. За нейно нещастие обаче споделила плановете си пред служителя под прикритие. Именно на него дала и капарото. Резултатът - обвинение за приготовление на убийство и опит за отвличане.

”Dnes bg.” разказва и предисторията на случая: През 1951-ва година баща на Иванка - Георги, емигрира зад Океана. В началото живеел в Чикаго, после във Флорида.
Трима от наследниците заминали за САЩ и разбрали, че той имал натрупано сериозно състояние от строителен бизнес. До 2010 година взаимоотношенията между баща и дъщеря се влошават и той завещава крупна сума от три попечителни фонда на своя син и на един от внуците си.

Дъщерята разбрала за това и започнала да води дела в САЩ. Още през 2013 г. започнала да издирва чрез детективи какво наследство би трябвало да получи, а година по-късно баща й умира. Оказва се, че е оставил наследство от 4,5 милиона долара, но Иванка е изключена от него. Това отключило тъмната й страна. В момента тя е в ареста. Утре прокуратурата ще поиска да й се наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”. Грозят я от 1 до 6 години затвор.