Информацията за готвен атентат в района на квартал „Изток“ в столицата не отговаря на истината. Сигналът, който нашите служби са проверявали, е подаден първоначално на телефон 112, проверен е от ДАНС и МВР. Проверката е установила, че става въпрос за неуредени любовни отношения между българин и чуждестранен гражданин. Любовни отношения между хора от един пол. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти, пише „Блиц”. Министър – председателят подчерта, че няма реална опасност за гражданите и гостите на София. „Запознат съм в детайли с проверката на българските служби. Сигналът е с ниска степен на опасност, но в ситуацията, в която се намираме, сме длъжни да проверяваме всяко твърдение за заплаха”, каза той.

Късно снощи Консулската служба на посолството на САЩ у нас публикува в страницата си във Facebook предупреждение към американците у нас за готвена атака в района на бившия хотел "Плиска" в София. От МВР днес обявиха, че сигналът е проверен и опасност няма.

Междувременно посолството на САЩ отмени предупреждението си за опасност.
Съобщението от 23 март, което посолството на САЩ разпространи до американските граждани за заплахи в София, вече не е валидно", пише в поста.