Бургас осъмна днес под засилен полицейски контрол след масирана среднощна акция на МВР. В операцията се включиха части на охранителна, криминална и пътна полиция. Стартът й бе даден снощи с масови проверки на лъскави автомобили и пропускателния режим в заведенията. МВР-служителите бяха вдигнати на крак по заповед на главния секретар на ведомството за затягане на контрола върху лицата, които се движат с кортежи. Причината – бруталното нападение на мутри над обикновени граждани на „Околовръстното” в столицата. Биячите са криминални регистрации. Охранявали са незаконно, „на изпитателен срок” сочения за близък до Златко Баретата Ивайло Борисов – Ториното. Самият той влезе в аналите с култовата реплика, изречена в национален ефир: „Кой не е криминално проявен в днешно време”.

Случаят предизвика вълна от обществено недоволство, а главсекът на МВР и обвинител №1 се обявиха за нулева толерантност към агресорите и осветляване на престъпните босове, които демонстрират наглост.

В Бургас в хода на операцията ще бъде установено колко лица ползват физическа охрана. Всички те ще бъдат заведени по списък. Кортежите им ще бъдат регистрирани, ще бъдат записани и номерата на оръжието на гардовете им. Засилени проверки ще има и в заведенията, и на пътищата за противодействие на нелегалните гонки.