Контрабандни парфюми и недекларирана дамска козметика с фалшифицирани лога на световни марки откриха служители на митнически пункт Малко Търново. Иззети са 197 флакона от 40 до 100 ml съдържащи парфюми с етикети на 33 различни световни марки, между които „CHANEL", „PACO RABANE", „NINA RICCI", „LANCOME", „KENZO" и др., както и 60 комплекта с гримове и червила, също с лога на световни марки.

Недекларираните парфюми и козметика са открити при щателни митнически проверки на влизащи в страната от Турция лек автомобил „Мерцедес" с румънска регистрация и автобус, превозващ български туристи. Пътниците и шофьорите и на двете превозни средства са обявили, че не внасят нищо за деклариране. При извършената митническа проверка, в багажа на един от пътниците в лекия автомобил са открити недекларирани 145 парфюма и 60 дамски козметични комплекта. Други 52 контрабандни парфюма са открити и иззети от куфар на пътничка в автобуса при извършена митническа проверка с рентгенова апаратура на целия превозван багаж в автобуса. Срещу двамата нарушители - румънски гражданин с инициали М.Р. и българска гражданка с инициали Е.Е. са съставени актове за нарушение на Закона за митниците.

В изпълнение на Европейски регламент No 608/2013 и Закона за марките и географските означения, за случаите ще бъдат сезирани официалните правопритежатели на съответните марки.