По искане на Районна прокуратура –Поморие, съдът задържа под стажа Мартин Душев. 30-годишният помориец е обвинен в това, че на 14.01.2016г., около 22,40ч. в гр.Поморие, е нанесъл средна телесна повреда на журналиста Стоян Тончев - престъпление по чл. 131, ал.1, т.5 и т.9, предл.2 и т.12, предл.1, вр. с чл.129, ал.2, предл. 2 , вр. с ал.1, вр. с чл.20, ал.2 от НК.
По така повдигнатото обвинение законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2г. до 10 г.
Припомняме, че на горепосочената дата Тончев бе пребит с метална палка. Телесната повреда е била причинена по хулигански подбуди, по особено мъчителен за пострадалия начин и с особена жестокост. Пострадалият е с фрактура на лицеви кости, която е довела до трайно затруднение на речта.
По време на съдебното заседание, прокурорът бе категоричен, че от така събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че Душев е автор на престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение аргументира искането си Душев да бъде задържан под стража с възможността обвиняемият да извърши ново престъпление или да се укрие. Основание за този извод му дава справката са съдимост на Душев, според която той е осъждан за кражба и грабеж през 2004г. и 2005г.
Районният съд се съобрази с мотивите на прокурора и определи на Душев мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Определението на съда може да бъде обжалвано пред Окръжен съд –Бургас.