Бизнесменът Веселин Марешки отрече сам да е взривил аптеката си в Бургас и категорично заяви, че не се страхува. ”Това са разни тролове, които пускат тези слухове, за да омърсяват съзнанието на хората”, каза той в ефира на Нова телевизия.

”Моята версия за случилото се е опит за отклоняване на вниманието от основния въпрос, а именно защо при цена на дизела във Варна от 2,70 лв. през януари 2014 г. и цена от 1,48 лв. през 2016-а цената на автобусното билетче е 1 лев, а не 0,50 лева?, посочи Марешки. Аптека на бизнесмена в бургаския комплекс „Славейков”, бе взривена към 03.30 часа вчера. Експлозивът потроши външната щора на обекта и счупи стъклата на апартамента над търговския обект. Пострадали няма.
Марешки обяви, че в личен план не се безпокои от случилото се, но е притеснен за държавата. „В 21 век, в демократична държава хора се разхождат по улиците с взривове, гранатомети, бомби, боксове и се раздава правосъдие”, каза той.
Бизнесменът съобщи, че към момента няма подозрения за авторството на престъплението. И заяви, че един от малкото предприемачи, които ходят без охрана.
Марешки притежава една от най-големите вериги от аптеки и аптечни складове в цялата страна. През есента на миналата година откри първата си бензиностанция във Варна и започна да продава горивата с 30 до 50 стотинки по-евтино.