Машинист е заподозрян за извършител на повредата на маркучите на спирачната система на локомотив на жп гарата в Лом на 1-ви юни. Мъжът е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР Разследването продължава.

"Под ръководството на Окръжна прокуратура Монтана за няколко дни полицаите от Лом установиха извършителят. Това е машинист с дългогодишен опит", каза по БНР разследващият прокурор Олег Димитров.

"Тези действия са насочени явно по някакви лични мотиви. Налице е служебен конфликт, конфронтация и той е намерил по този начин да отреагира на конфликтната ситуация, което е съществувала между бригадите и явно с намерение да причини някакви вреди или да компрометира другата бригада".

Инцидентът е станал в 04.30 часа на 1-ви юни на жп гарата в Лом. При рутинна проверка преди курса на локомотива са открити срязани с остър предмет пет маркуча на спирачния механизъм на локомотива, счупено е и предно стъкло. Машината е изтеглена до депо за ремонт. Нанесените щети са в размер на 5000 лева.

Лицето е направило признания. Предстоят още разпити, допълни прокурор Олег Димитров:

"Съдът го намери за виновен. По принцип за деянието се предвижда наказание от 5 до 15 години лишаване от свобода, но това е въпрос, който ще бъде решаван в последствие в рамките на съдебната фаза на наказателния процес".