Възрастен румънски гражданин е починал, а трима са ранени при катастрофата, която стана в неделя сутрин на пътя Бургас – Малко Търново.

От полицията посочват, че лек автомобил “Киа Спортидж”, управляван от 62-годишен румънски гражданин, навлязал в лентата за насрещно движение, като се блъснал самостоятелно в крайпътно дърво. Инцидентът е станал на прав участък при облачно време и мокра асфалтова настилка, при изкачване.

От катастрофата пострадали водачът на лекия автомобил, получил общи наранявания, прегледан и освободен за домашно лечение. Съпругата му, пътуваща на задната лява седалка, 60-годишна румънска гражданка, която получила фрактура на таза, но е без опасност за живота. Пострадали са и още двама души – 71-годишен румънски гражданин, собственик на автомобила, седящ на предната дясна седалка, настанен за лечение в отделение Реанимация, с диагноза “политравматизъм”, с опасност за живота – починал впоследствие в отделението. Неговата 68-годишна съпруга, румънска гражданка, пътуваща на задната дясна седалка, получила контузия на гръдния кош и корема. Тя е настанена за лечение в УМБАЛ - Бургас, без опасност за живота.