В Бургас: Излъчват шампионите по тенис на България до 18 г.

img

Шампионите на България при юношите и девойките до 16 и 18-годишна възраст ще бъдат излъчени в Бургас. Домакин на националните първенства ще е тенис клуб "Авеню". Очертава се срещите да предложат тенис на най-високо ниво, както и изключително интересни и оспорвани мачове.

Квалификациите при 16-годишните започват на 14 декември, а срещите от основната схема са от 17 декември. Заключителните двубои за титлите в сингъла са насрочени за 20 декември.

Ден по-рано ще бъдат определени и призьорите при двойките. Право на участие имат 12-те състезатели с най-добър ранкинг, като към тях се присъединяват четиримата, които преодолеят ситото на квалификациите. Схемата на пресявките също е закрита, като в нея влизат 24 директно приети, отново по ранкинг. Техническата конференция за квалификациите е насрочена за 13 декември от 12 до 13 часа, съобщава турнирният директор Стоян Николов. Надеждите на домакините при юношите са свързани с Динко Динев и Драгомир Драганов, които са сред фаворитите, а при девойките Александра Матева ще представя клуба.

Всички двубои ще се играят с топка HEAD, която е официален партньор на Българската федерация по тенис. След Нова година ще бъдат излъчени и новите национални шампиони по тенис при 18-годишните. Квалификациите ще са от 11 до 13 януари, а двубоите от основните схеми - от 14 до 17 януари. Заявки за участие се приемат до 1 януари, а срокът за отказ е 6 януари.

Най-добрите ще представят страната ни на Зимните европейски купи. Всички срещи в спортната зала на тенис клуб „Авеню“ могат да бъдат наблюдавани безплатно от любителите на тениса.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав

Трагедия на Моста в Бургас