Гордост за Приморско: Станимир Киров и Сияна Стратиева отново на върха

img

Отлично представяне на Станимир Киров и Сияна Стратиева на престижния международен турнир „Romnian International Cup 2018“ в румънския град Сибиу. Киров стана шампион при кадетите в категория -70кг., като по най-категоричен начин преодоля противниците си. Доброто му представяне не остана незабелязано от треньора на националния отбор Шихан Георги Попов и той бе повикан на лагер на разширения състав следващата седмица. За двете национални места в тази категория ще спорят 4 състезателя, и ако Станимир Киров затвърди добрата си форма може да бъде избран да представлява България на Европейското първенство за Кадети в Унгария.

Сияна Стратиева започна убедително и н финала стоеше равностойно срещу европейската вицешампионка Ника Якубович от Хърватия, но пропусна ритник, който даде предимство на хърватката. Така Сияна остана на второто място и се завърна със сребърния медал.

Участие в турнира взеха над 360 бойци от 12 държави и 4 световни карате организации, което прави постижението на приморските каратеки още по-ценно

Освен младите надежди в турнира участие взе и старши треньора на клуб „Аригато“ Сеснсей Христо Терзиев. Той взе участие в дисциплините – кумите и ката, като в първата извоюва злато, а в ката сребро.

Изключително голяма заслуга имат и личните треньори на Станимир Киров и Сияна Стратиева- Семпай Никола Попов и Семпай Лъчезар Димитров, които са неотлъчно до тях по време на подготовката им.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

НИКУЛДЕН 2019

Пламнал автобус край с.Маринка

Мъж скочи от 5-ти етаж на УМБАЛ Бургас