Състезателите на Общински спортен клуб по кикбокс и бокс “Интер Странджа” ще провеждат тренировки в Трансграничния културен център за деца. Клубът се откри днес в партньорство между Община Средец и Спортен клуб по кикбокс и бокс “Интер Бургас”.

Треньор в Средец ще бъде известният Васил Вълков, а помощник в тренировъчния процес ще бъде талантът от Средец Живко Гюров.

„Откриването на спортната зала по кикбокс е само част от инициативата за възраждане на спортната слава, която започнахме през 2011 година“ каза Иван Жабов, кмет на Община Средец, след като официално откри новата спортна придобивка. Той припомни част от спортната слава на Средец. „Ние сме световноизвестни в различни видове спорт, като започнем от Продан Гарджев по борба и стигнем до Златко Янков - футбол. Всичко това е записано в историята на община Средец“, подчерта кметът.

Идеята за създаване на спортния клуб по кикбокс „Интер Странджа“ е в резултат на съвместните усилия на Община Средец в лицето на кмета Иван Жабов и главните треньори на бургаския спортен клуб по кикбокс „Интер“. „Целта е да изведем децата от къщи, да свалим лаптопите и всички нови технологии от ръцете им и за сметка на това да повишат двигателната си култура. Това, което видях днес лично мен ме обнадеждава и доказва, че сме в правилния път“, допълни кметът на Средец, който получи като подарък чифт ръкавици от Димитър Гюров - председател на "Интер Странджа".

Спортната зала се помещава в Трансграничния културен център. Тя е отворена не само за децата, но и за всички, които имат желание да тренират, обяви при официалното откриване ст. треньорът Васил Вълков. На откриването на залата присъства и регионалния експерт на Министерството на младежта и спорта Атанас Атанасов.

"Целта на клуба е най-скоро да изкарат деца по състезания в България и чужбина. Можем да пожелаем в тази дъждовна събота новата зала по кикбокс да е винаги пълна с деца и младежи, а на клуба много бъдещи успехи и поводи за гордост", каза за БургасИнфо треньорът Васил Вълков.

Заниманията на клуба ще са всяка събота от 15:00 часа и неделя от 18:00 часа.