Световното първенство по УШУ за младежи, чийто домакин бе Бургас, приключи с пищна церемония. На нея символично бе предадено знамето на следващата страна домакин – Бразилия. На финала доброволците, които имат голяма заслуга за безупречната организацията на първенството поднесоха приятна изненада на участниците и гостите, като извиха право хоро, на което се хванаха всички състезатели. Изминалите шест дни оставиха в младежите много положителни емоции и извън терена – децата завързаха нови приятелства, посетиха Несебър, останаха очаровани от българската кухня, а изненадата накрая бе огранизираната дискотека в зала Младост.

Последният ден бе най-натоварен за българските състезатели, като две от момичетата изпъкнаха със завидни умения в категория 13-15 години и стигнаха до престижното 8-мо място в света. Това са Деница Колева, дъщерята на световния шампион по УШУ и президент на Българската федерация в този спорт - Стефан Колев, която се състезава в дисциплината дзиеншу (меч) и Ива Денева, която получи най-високата оценка за нашия отбор – 8.40 измежду 16 състезатели. Ива се състезава в дисциплината нанцюан (южен юмрук). Двете момичета получиха официални грамоти за постиженията си.

Бъргаските огранизатори на тазгодишното Световното първенство по УШУ за младежи получиха признание от чуждестранните си колеги за целия положен труд, благодарение на който през 2017 година Бургас ще бъде горд домакин на 3-то Световно първенство по Тай чи, което е и най-практикуваният стил на ушу. А от 7-ми до 9-ти октомври в зала "Младост" ще мерят сили едни от най-популярните имена на източното бойно изкуство Шотокан, на който Бургас ще е домакин на 24-то световно първенство по Шотокан Карате-До и 9-та Световна Кохай купа с участници от 45 държави, като се очакват да пристигнат над хиляда състезатели от 4 континента.