Екипът на ДФК "Звездичка" е в основата на проект за изграждане на нов футболен стадион. Двигател отново е председателят на школата.

"Новото съоръжение ще бъде уникално не само за нашия град, но и за страната, тъй като е предвидено да отговаря на 2–ра категория по изискванията на УЕФА за стадионите в Европа. Проектът среща подкрепата на Община Бургас, Областна управа и останалите наши партньори, като ръководството на клуба се надява каузата да бъде припозната от бургаската общественост", каза шефът на бургаските звездички Петър Алексиев. Оглавяваната от него школа през тази година закръгля точно пет години.

Нов стадион в Бургас не е строен от десетилетия и проектът е желан повече отвсякога. Средствата ще се осигурят от партньорите и приятелите на ”Звездичка”, заявяват от клуба.

„Клубът подава ръка за подкрепа и разчита на всички за историческата по мащаб инициатива за нов стадион- красавец. По закон процедурата е подписка с активното участие на всички съграждани за по- голям отзвук и доверие. Тя е лицензирана и има разрешение от Комисията за защита на личните данни. Разрешение от община Бургас е дадено за четири любими на бургазлии точки в морския град. Тя стартира обещаващо- 3000 мъже и жени са дали вече подкрепа”, казват от „Звездичка”.